Aspectul cel mai important al culturii de soiuri de calitate superioară de cartofi rezidă în asigurarea unei pregătiri corespunzătoare a solului înainte de plantare. Pentru a îmbunătăți calitatea culturilor și productivitatea, este esențială îndepărtarea pietrelor și a bulgărilor mari de pământ, păstrând în același timp structura sănătoasă a solului. Acest lucru nu numai că limitează daunele pe care le-ar putea suferi cultura recoltată și uzura utilajelor de recoltat/triere, ci oferă în același timp tractorului și remorcilor tracțiune în momentul recoltării, întrucât piatra este plasată sub cauciuc și la distanță de stratul unde se plantează.

ScanStone_Schets_Machines_EN

Utilaje de formare straturi

Utilajul de formare straturi este conceput să intre în solul precultivat, atât pentru a crea straturi pentru îndepărtarea straturilor și aerarea solului. Este esențial ca acest utilaj să scoată cât mai mult sol posibil din șanț și să intre în strat. Acest lucru conferă un potențial maxim utilajului de îndepărtare a pietrelor.

ScanStone_BedFormers_01

Pluguri pentru straturi

ScanStone BedTiller_01

La tipurile mai dificile de sol sau terenul de bază, poate fi adecvat un proces de arat al straturilor. Plugul pentru straturi ScanStone este un utilaj eficient și eficace, în special ca urmare a faptului că are încorporate lame cu schimbare rapidă. În funcție de viteza rotorului, plugul pentru straturi poate face o treabă foarte bună sau una mai brută în funcție de cantitatea de combustibil și energie pe care dorește să o folosească utilizatorul său. Suprafața straturilor arate ar trebui să fie proporțională cu viteza de înaintare a utilajului de îndepărtare a pietrelor.

Utilaje de îndepărtare a pietrelor

Utilajele de îndepărtare a pietrelor cultivă la o adâncime cuprinsă între 10 și 18 inchi. Acest lucru înseamnă că se poate obține o suprafață nivelată a solului la aceste adâncimi. Toți bulgării mari de pământ, pietrele și solul ajung în fața utilajului de îndepărtare a pietrelor printr-o plasă de admisie. Modalitatea în care se vor selecta găurile plastei sau configurația stea va fi în primul rând în funcție de viteza de înaintare a utilajului, calitatea nivelării solului și adâncimea stratului finisat. Folosirea unor plase în procesul de îndepărtare a pietrelor va asigura întotdeauna o nivelare consistentă a solului, cu toate acestea productivitatea poate fi limitată în cazul în care solul este umed sau este plin de rădăcini de iarbă. Este ușor mai complicat de lucrat cu sistemul în stea, unde stratul finisat este predispus la schimbare, depinzând de viteza de înaintare a utilajului, viteza RPM a tractorului și cantitatea de sol din utilaj în orice moment. Sistemul în stea are de regulă un randament bun în condiții în care întâlnește iarbă, nisip umed sau mult argilă.

ScanStone_Destoners_Star-Models_01

Elevator

ScanStone Elavator

Partea superioară a elevatorului aduce cu gâtul de gâscă și poate fi controlat în sus și în jos cu ajutorul hidraulicii. Lățimea și înălțimea treptelor pot în acest moment transporta o cantitate mare de piatră până la elevator. Punctul de descărcare este poziționat fix în centrul celui de-al doilea strat, ceea ce înseamnă că există posibilitatea de a umple cu ușurință căruciorul sau remorca fără necesitatea operării pe straturi separate a remorcii sau tractorului. Ceea ce se traduce prin două lucruri: Tractorul remorcă operează pe o suprafață dură și nu pe sol moale, și nu se va umbla la straturile separate în cazul în care imediat după se va da curs procesului de plantare a cartofilor.

Panoul de comandă

Reprezentantul sau managerul service-ului poate avea acces la setările avansate pentru ajustarea opțiunilor precum debitul de ulei și instalarea unui accesoriu nou cum este cutia pentru piatră sau elevatorul.

Puteți vizualiza numărul de ore lucrate de utilaj și puteți salva și reseta 2 operări. Puteți vizualiza principalele informații pe utilaj, precum numărul serial, anul fabricației și numărul modelului.

ScanStone_ControlBox_01

Testimoniale

ScanStone BedTiller_02

William și Alison Skea de la ScanStone au făcut o vizită la Fairlie Fresh, pentru o întâlnire cu James Fairlie și tatăl acestuia, Ian, și pentru a afla cum s-au împăcat cu cele 2 utilaje noi de îndepărtare a pietrelor 5 Webber după un sezon neîntrerupt.